Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Monday, July 26, 2010

Prestasi UniFi TM... whoa !!!

video


Tulah yang aku boleh bagitahu pasal prestasi dia, tak banyak sakit kepala. Plug dan buka internet tgk youtube pon tak banyak songeh, last2 sampai aku tak tahu lagi apa yang nak di access dengan internet.

Downloading, uploading... semuanya boleh tahan. Tapi.. ada tapimya juga, pasal wireless, kadang2 pun hal jugak. Tapi bila wired, OK.

Sunday, July 11, 2010

Rupa2nya betul, email tipu... (maybank2u)

Kepada sesiapa yang tak dapat lagi mesej ni, dan tak pernah terima lagi email yg semacam maybank2u, tapi tipu2.. Sila baca.

RM0.00 M2U ALERT: BEWARE!!! Protect yourself! DO NOT click on website links contained in emails leading to Maybank2u login page. Don't be a victim. TQ.

Email aku dapat macam ni:


Dear valued customers,

Please be cautious and more aware of your surroundings when you are at the ATM. Do not respond to any attempt by strangers to interrupt your transactions.

Also we need to confirm your online banking protection to keep the validity of your TAC Receivers Phone, We introduce this to ensure the protection of your account and transactions,

Follow our link below and get protected Themes

https://www.onlinemaybank2u.com.my/mbb/m2u/common/M2ULogin.do? action=Login

Thanks for banking with us

**Email ni dari: protectionaccess@maybank2u.com.my


Jadi hati2 lah semua yang membaca mesej ni.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, July 09, 2010

Insurance punya cerita...

Aku sebelum ni subscribe dengan AIA, lama jugak la, start ketika 2008. Setakat tu ok, aku bayar sahaja, asalnya jenis PA je, pasal murah tapi tak ada simpanan, lepas tu ia membiak kepada satu lagi polisi yang call aku untuk subscribe, katanya yang tu mahal sikit dlm RM 90, tapi ada simpanan la...

Tapi itulah, kau dah ambik duit aku, lepas tu potong bulan2 tapi tak pernah bertanya khabar, Allah setakat sms pun dah OK, bukan nak sembang.

Last2 aku test, aku kurangkan duit bank yang aku biasa pakai dan letakkan dalam bank lain, akhirnya aku dapat dengar suara AIA punya orang. Kalau aku tak buat macam tu aku rasa jangan harap korang nak tanya khabar.

Aku sekarang beralih kepada islamik pulak, Takaful Ikhlas, budak yang approach aku nampak bagus setakat ni dan selalu tanya khabar, melalui SMS ataupun FB. Cukup dah tu, janji aku kenal siapa dia.

Aku beli untuk aku, medical card aku & anak aku ( yang jenis matang 23 tahun) cukup masa boleh aku ambik untuk perbelanjaan universiti Aiman.

Yanh jenis aku punya pulak, harap2 cukup masa nanti boleh aku ambil duit tu dan gunakan di tempat yang patut, untuk aset masa depan.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, July 07, 2010

Unifi bakal tiba jua kat rumah aku...

Last posting aku pasal unifi, 19 June lalu, yang aku cakap promote di Alam Sentral tu.

Tadi dia call aku, katanya nak pasang dalam masa terdekat ni. Apa pun aku tunggu benda tu tiba. Nanti...

:)


- Posted using BlogPress from my iPhone