Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Monday, February 02, 2009

Kecoh.. kecoh... tapi lega... politik Perak

Wahh... kerja jugak aku time orang tengah syok-syok cuti hari minggu. Sabtu dan Ahad hari yang panas dalam politik Perak. Sini lompat sana, sana lompat sini. Yang tu tak puas hati, yang ni pulak nak balas. Macam-macam. Tapi itu semua ketentuan Allah, last-last, Speaker DUN, Sivakumar sahkan si mamat-mamat, Jamaludin dan Osman tu dah hantar surat letak jawatan sebagai ADUN.

3 jam lepas tu mamat-mamat tu melatah pulak, kata 'mana ada kami letak jawatan!'. Pulak dah, kalau surat tu tak keluar, si mamat-mamat tu masih mahu agaknya nyorok-nyorok tak nak keluar dari tempat persembunyian. Abis surat tu ingat faks ke speaker dengan sendiri ke?

Kata-kata pulak surat tu dah di sign masa lepas angkat sumpah masa jadi wakil rakyat, 8 Mac 2008. Pulak dah. Yang penting dekat sini, otak memang digunakan untuk layan tipu daya si BN ni.

Satu lagi, katalah pulak Si Timbalan Speaker DUN Perak pun nak lompat pasal tak balas-balas call, masa ramai-ramai ADUN berkerumun ke rumah rasmi MB Perak semalam, si minah tu pun tak muncul.

Mujurlah last-last si minah respon, dia masih ada dan tak lompat pun. Aii, si minah yang 'kurang upaya' ni pun cepat respon berbanding 2 orang si mamat tu yang cukup sangat anggotanya. Lebih 4 hari mamat-mamat tu baru respon berbanding si minah ni, beberapa jam je. Pelik kan ?

Hari ni, dijangka kepanasan politik Perak berterusan. Tapi tak apa, si anak buah masih ada lagi kat pejabat sana untuk update story dari Perak. Interesting berita-berita dari Perak ni. Jadi let stick to tvantara.com ye....

OK, aku releks kejap, cuti2 ni pun boring jugak yee.. asyik tengok tv je..

1 comments: