Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Wednesday, April 16, 2014

Potong Unifi.... Akhirnya...!

Jam 3:35, 7 April 2014...

Secara rasminya, aku telah ke TM Point Shah Alam untuk terminated line Unifi di rumah aku. Alasan.. 'Langkah Penjimatan Kos'. Hrrmm... kerana legasi kewangan yang memuncak akhir-akhir ini, aku berubah sepenuhnya kepada Astro, iaitu phone (Maxis), Rangkaian TV (Astro) dan Internet (HSBB Maxis).

Unifi memang tak ada apa-apa yang aku nak komplen, semuanya OK sepanjang 3 tahun lebih aku menggunakannya, iaitu dari era Batu 3, Shah Alam sehinggalah ke Mutiara Subang, Seksyen U5, Shah Alam. OK,.. untuk terminate kita hanya perlu hantar satu peralatan milik TM sahaja iaitu benda ni..


Peralatan yang lain, boleh kita simpan dan kalau nak sambung kembali, pihak TM akan bagi peralatan ini balik, itu sahaja. Selain itu, macam biasalah, isi borang terminate dan bayar bil tertunggak. Hehehe..

Prosedur memang mudah, itupun kalau dah melebihi 2 tahun kontrak dengan pihak TM. Kalau tak RM 500 akan dikenakan lah (kalau tak silap...). Selain tu, pihak TM akan tanya jugak option downgrade-kan TM, maklumlah takkan nak kehilangan pelanggan kan, tapi masa ni kena nekad dan beri jawapan yang sopanlah, pasal nak jimat kos.

Ok,.. terima kasih TM... !

0 comments: