Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Saturday, September 19, 2009

PerCubaan Aplikasi ... try, try & keep trying

Tadi je, sahur terakhir dalam bulan Ramadhan tahun ni dan insyaAllah akan bertemu kembali Ramadhan tahun hadapan. (Sedihnyeee...)

Dalam beberapa minggu ni, aku cuba banyak aplikasi untuk web dan aku rasa gembira dan suka hati sikit lepas aku company meeting beberapa hari lalu. Maksud aku pembangunan web TVAntara.com. Dengan kehadiran aplikasi baru (yang aku tak boleh sebut kat sini), diharapkan TVAntara dan media yang sewaktu dengannya akan lebih terserlah lagi.

Selain itu, TVAntara kini juga dah ada FACEBOOK sendiri, dan FB ini boleh diakses walaupun anda bukan ahlinya. Alhamdullah belum sampai sebulan, sehingga artikel ini ditulis, 497 orang dah jadi ahlinya. Syaratnya anda ada akaun FB. Keistimewaanya, bila dah jadi ahli semua berita text dan video akan terus akan dapat kepada anda.

Dan... Pada 8 September hingga 14 September lalu, aku telah gunakan FB itu untuk update breaking news untuk sesi SELCAT baru-baru ni. Dan kepada yang jadi ahli, setiap siaran langsung urgent atau tidak, anda akan terus dihantar instant message ke message box FB anda.

Banyak lagi event akan diumumkan dalam masa terdekat. Yang pentingnya aku update event atau apa sahaja tanpa membuka laptop. Malah, blog ni sekarang pun boleh di update tanpa menggunakan laptop. Aku akan guna laptop bila nak upload video. Hrmm...

Ok, setakat itu aku mengomel pasal aplikasi yang boleh dikongsikan bersama mengenai web TVAntara dan blog nih.

Pasal nak balik kampung pulak....

Malam ni, InsyaAllah aku akan bertolak balik ke kampung dengan bas. Berseorangan!!! Pasal isteri dan anak aku dah lepaskan balik kampung dulu. Team TVAntara silih berganti akan bertugas masa hari raya nanti. Memang diakui bila dah balik kampung tu, ramai yang kurang access internet termasuk TVA, lumrah lah tuh, masa TVPAS dulu pun sama je (sedih sekarang web tu dah tak boleh access, sekarang combine dgn web harakahdaily)

Ok, sekarang aku akan update perkembangan raya aku dan sebagainya melalui FB dan twitter. Dan automatik akan dapat dilihat melalui blog ini. Untuk semua, Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir batin.

:)

1 comments: