Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Thursday, January 02, 2014

Prospek Taman Impian Putra, Bangi, Selangor

Taman Impian Putra, BangiTaman Impian Putra, Dun Bangi mulai dihuni 2007. Lokasinya berada di antara Pekan Bangi Lama, Bandar Seri Putra, Bukit Mahkota dan tidak ketinggalan Nilai 3. Anda boleh sampai ke Taman Impian Putra melalui Lebuhraya Utara Selatan melalui susur keluar (Exit) 213 - Putra Mahkota.

Secara geografinya, penempatan ini dikelilingi oleh beberapa instiusi pendidikan seperti UKM, KUIS, dan USIM. Pelbagai kemudahan disediakan untuk penduduk disini seperti Sekolah Rendah dan Menengah, restoran, klinik biasa dan klinik pakar, balai polis, Pasaraya Speedmart, Pizza Hut, Klinik Kesihatan, Stesen Minyak Petronas dan banyak lagi. Malah, disini juga wujud pasar malam yang diadakan setiap hari Sabtu dan Selasa iaitu berhadapan dengan tapak Masjid Al-Mustaqim, Bandar Seri Putra.

Selain itu, penduduk di taman ini juga boleh mendapatkan kemudahan di Pekan Bangi Lama melalui Jambatan Impian Putra. Disini anda boleh mendapatkan kemudahan Komuter KTM Bangi untuk ke destinasi yang anda inginkan.

Kejiranan Taman Impian Putra adalah damai,bermasyarakat dan aktif menjaga hak komuniti disini. Sekiranya anda berminat dengan komuniti dan kemudahan infrastruktur sebegini bolehlah anda hubungi

Nik Fatin Nik Mohamed (017-9170032)
fatin.tvpc@gmail.com
True Vest Property Consultants Sdn Bhd

Senarai Terkini Hartanah di Taman Impian Putra

0 comments: