Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Monday, October 06, 2008

LEBARAN YANG MENJANJIKAN 'SINAR PENGHARAPAN'

Akhirnya Ramadhan 1429H pergi jua meninggkalkan kita dan Syawal muncul kembali, tapi kali ini ia datang dengan penuh sinar pengharapan bagi aku dan keluargaku seluruhnya. Sedar atau tidak aku menjadi 'pekerja parti' sudah 3 tahun dan aku rasanya sudah faham dan muak dengan segala manusia yang berpura-pura untuk dapatkan keduniaan. Cukuplah!

Aku sememangnya suka diam dan memerhatikan gelagat golongan ini walaupun mereka ini menganggap aku ini bawahan. Apa yang aku suka adalah senyum dan berlalu. Namun aku bukannya titik kosong. Aku sudah menyaksikan kejatuhan dan kebangkitan karekter seseorang dan aku juga faham apa yang berlaku disebalik sesuatu yang berlaku. Inilah kurniaan Allah yang aku cukup bersyukur dan ia memandu aku supaya aku terus istiqamah walau apa jua yang berlaku.

Sudah jadi lumrah manusia, hasad-dengki akan menguasai diri apabila mementingkan ego sendiri. Ini yang aku telah temui disini dan aku cuba membaiki keadaan, tapi sekarang masih tidak berubah... Malah, dek kerana mahukan diri menonjol ada hati mahu cantas tunas yang mula bercambah.

Yang pasti manusia ini aku rasa tidak kemana, kerana dunia ini bukan mak-bapak mereka yang cipta.

Selamat menempuh alam baru untuk semua. Salam Lebaran

0 comments: