Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Wednesday, February 04, 2015

Ehh.. Betul ke kawasan ni Apartment dah cecah RM 200K ?

Sejak beberapa bulan lalu, aku dapat sms dari broker-broker rumah yang offer andainya nak jual rumah. Ada ready buyer katanya. Aku dah lama tak tengok pasaran semasa rumah di kawasan aku ni,  jadi nak tahu sangat apa yang berlaku, aku ke page jualan rumah seperti iproperty atau paling tidak pun mudah.my.


Ini contohnya, takpelah nombor phone broker tu tersiar pun, tapi bukan broker ni yang call yer,.. ini contoh saaja yang dikutip dari iproperty. Di mudah.my atau web yang seangkatan dengannya pun lebih kurang jer harganya.


Hasilnya aku tengok harganya Apartment Mutiara Subang, Seksyen U5 ni dah mencecah RM 200K, setahun dulu pun hampir cecah RM 160K. Kenapa mendadak sangat ni, apa sebenarnya berlaku. OK, andaian aku, jalan short-cut yang menghubungkan ke perumahan Elmina sudah pun siap dibina, begitu juga dengan projek MRT yang sudah nampak bentuknya. Projek Mahsing yang dipanggil Dsara Sentral pun dah nampak bentuknya. 

Ermm,.. apa keputusan aku, semuanya kuasa Allah, dulu kawasan ini yang tak berapa ramai yang pandang sekarang dah jadi hotspot.


OK, pasal sewa pulak, kalau rujuk web ibilik.my boleh cecah RM 900 sebulan, itupun kalau ada perabut dan perkakas lain. Ermm,..


0 comments: